okullar açılacak mı?

Geri sayım başladı, okullar yakında yüz yüze eğitime başlayacak.

Okullar ne zaman açılacak? Sorusu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevap buldu. Bakan Selçuk hangi sınıfların ne zaman yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu. Peki, İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak 2021? İşte MEB son dakika açıklamaları…

İLKOKULLAR 1 MART’TA YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYOR

Bakan Selçuk, “1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyiyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde, haftanın 2 günü devam edecekler. Özel gereksinimli öğrenciler için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak” diye konuştu.

8’İNCİ VE 12’İNCİ SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME 1 MART’TA BAŞLAYACAK

1 Mart tarihinde okullarımız sınav döneminde olan 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak. Onların verimli bir şekilde sınavlara hazırlık yapmaları ve öğretmenleriyle bire bir çalışmaları çok önemli. Bu nedenle öğrencilerimiz eğitimlerine 1 Mart’ta tam zamanlı olarak başlayacak ve Bilim Kurulu’nun öngördüğü şartlar çerçevesinde sınıflarda yerlerini alacaklar” dedi

LİSE SINAVLARI MART AYINDA YAPILACAK

Bakan Selçuk, “Halihazırda devam etmekte olan destekleme yetiştirme kurslarımıza bu öğrencilerimizin daha rahat ulaşabilmeleri için sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrencilerimiz özel izinli sayılacaklardır.

Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. Bu sınavların kapsamı 1 Kasım 2020’ye kadar geldikleri ders konularını içermekte. Öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi velilerimizin kararına bağlı olacaktır. Çocuklarını yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilerimizin, durumlarını yazılı olarak bulundukları okullara beyan etmelerini rica ediyoruz. Bu durumda çocuklarımız elbette devamsız sayılamayacak, uzaktan eğitime devam edecek ve müfredattan sorumlu olacaklar” diye konuştu.

ORTAOKULLAR AÇILACAK MI?

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecek.

Bu arada, kademeli yüz yüze eğitime geçiş öncesinde ülke genelindeki köy okullarında dezenfeksiyon, temizlik ve tadilat çalışması yapıldı. “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” kapsamında, okullarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alındı.

Yarı yıl tatilinde öğretmenler de 40 mesleki gelişim programına çevrim içi ortamda katıldı.

İLKOKUL VE ORTAOKUL KADEMESİNDE EĞİTİM VEREN ÖZEL EĞİTİM OKULLARI

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim anasınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak. Bilim ve Sanat Merkezleri de programları dahilinde yüz yüze eğitime geçecek.

Özel eğitim okulları ve sınıfları, özel gereksinimli öğrenciler için de aynı tarihten itibaren yüz yüze eğitim vermeye başlayacak.

İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise onar dakika olacak.

ANAOKULLARI VE KÖY OKULLARI NE ZAMAN AÇILIYOR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Daha önce de takvimimizde belirttiğimiz gibi 15 Şubat Pazartesi günü ikinci yarıyıla başlıyoruz. Köylerimizde salgının hiç olmadığı görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarını tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. 15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarını da tam zamanlı açma kararını verdik” dedi.

2023-08-06T23:32:05+03:00

Okullar ne zaman açılacak mı, ikinci dönemde açılacak? Yüz yüz eğitimle ilgili yeni açıklama!

Okullar ne zaman açılacak mı, ikinci dönemde açılacak? Yüz yüz eğitimle ilgili yeni açıklama!

Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı veliler, öğrenciler ve eğitimcilerin gündeminde yer alan konuların başında geliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında devam eden uzaktan eğitimin ardından öğrenciler 22 Ocak’ta yarıyıl tatil sürecine geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 tatil süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, 15 Şubat’ı işaret etti. Selçuk, ‘15 Şubat’tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz.’ demişti. İşte, okulların açılacağı tarihle ilgili ayrıntılı bilgiler.

Okulların yüz yüze eğitim ile açılış tarihi ile ilgili araştırmalar hızlandı. 22 Ocak’ta yarıyıl tatiline giren öğrenciler heyecanla okulların ne zaman açılacağını araştırmaya başladılar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Okulumu çok özledim diyen kuzularıma artık çok haklısın demek istemiyorum. Onların eğitim hakkını layıkıyla teslim etmek istiyorum.’ dedi. İşte detaylar

BAKAN SELÇUK’TAN YENİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada konu ile ilgili bilgi verdi. İşte o açıklama:

“Okulumu çok özledim” diyen kuzularıma artık “çok haklısın” demek istemiyorum. Onların eğitim hakkını layıkıyla teslim etmek istiyorum. Her bir vatandaşımızın temizlik, maske ve mesafede göstereceği hassasiyetin ölçüsü okullarımızın açılış takvimine yansıyacak, emin olun.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çevrim içi olarak bir araya geldiği 81 ildeki öğrencilere seslenerek, “15 Şubat’tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz.” dedi.
Okullar ne zaman açılacak mı, ikinci dönemde açılacak Yüz yüz eğitimle ilgili Bakan Selçuk’tan yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı Selçuk daha önce yaptığı açıklamasında ’15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var’ demişti.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki takviye kursları ile özel öğretim kurslarındaki yüz yüze eğitime ilişkin iş ve işlemleri düzenleyen iki ayrı yazı illere gönderildi.

Buna göre, resmi okullarda eğitim alan 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki bu sınıflara yönelik takviye kurslarında, 12. sınıf öğrenci ve mezunlarına yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak’tan itibaren başlatıldı.

DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şöyle konuştu:

Bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabine’nin alacağı kararlara bağlı. Biz aslında çok kontrollü gittik. 15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var.

15 Şubat’tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye’deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz.

2023-08-06T23:37:12+03:00

Normalleşmeli miyiz? Özel okullar ne olacak?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi dolayısıyla karantina önlemleri devam etmekte korku ile umutlar arasında gelip-gitmekteyiz. Bir anda bazı Hollywood filmlerindeki dünyanın sonunu getiren salgınlar gibi bir salgınla karşı karşıya kalıyoruz. Ama bunun film olmadığını ve binlerce insanın etrafımızda öldüğünü, hastalandığını görüyoruz, içimizi bir korku sarıyor. İnsanlar evlerinden çıkamıyor, çıksa da sosyal mesafemizi koruyoruz, uzaktan selamlaşıyoruz. Devlet büyükleri her ne kadar gerekli önlemleri alsa da ölümler ve hastalanmalar devam ediyor. İlk vakanın görüldüğü mart ayından bu yana sıkı bir şekilde önlemler alındı ve hasta sayısı ve ölümün azalmasıyla yavaş yavaş normalleşme adımları atılmaya başlandı.

Normalleşme adımlarının atılması her ne kadar erken gibi düşünülse de, karantinanın ve önlemlerin devam etmesi durumunda insaların korkularının derinleşeceği ve normalleşmenin de uzun süreceği aşikar. Sadece normalleştik deyip gerekli önlemleri hemen bir kenara bırakmak da oldukça tehlikeli bir durum ki hastalığın yayılması ve ölümleri tekrar artırabilir.

Normalleşmenin başka bir önemli boyutu da ekonomi. Ne kadar güçlü bir ekonominiz olursa olsun bu süreç uzadıkça sıkıntılarda artacak. Örneğin domates ekip kaldıran çiftçi tarlasından domatesi toplamazsa ve satamazsa ne olacak, nasıl olacak? Domates tarlada çürüyecek, çiftçi evine ekmek götüremeyecek, bir süre sonra yiyecek kıtlığı da baş gösterecek ve ilkçağlara döneceğiz.(Kötü senaryo) Kendi sektörümüzden başka bir örnek daha vermek gerekirse, okullar kapalı öğrenciler okula gidemiyor, işyerleri kapalı veliler işe gidemiyor. Devlet okulu öğrencileri için bu durum çok sıkıntılı görünmüyor(sınavı olan öğrenciler hariç). Ancak özel okullar kira ve öğretmenlerin maaşları gibi giderleri ödemeye devam ediyor. Özel okula öğrencisini gönderen veli eğer devlet memuru değilse ticaretle uğraşıyorsa veya özel sektörde çalışıyorsa ücretlerinde sıkıntı olabiliyor ve ödemekte zorlanıyor. Ve bu olağanüstü bir durum HERKES HAKLI. Bu nedenle veli de özel okul sahibi de ayakta durmaya çalışıyor. Dolayısıyla normalleşmenin hızlanmasını herkes istiyor. Ama kaş yaparken göz çıkarmamak gerektiğini bilerek her ne kadar devlet büyüklerimiz normalleşme adımlarını atmış olsa da tedbiri elden bırakmamak, maskesiz sokağa çıkmamak, sosyal mesafeyi korumak, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamak gerekiyor.

İyi senaryomuzda tedbirlere olabildiğince uyarak mümkünse kimsenin bu virüsten ölmediği ve hastalanmadığı bir güne hızla geçmek. Bayramlarımızı bayram gibi kutlamak ve sevdiklerimize doyasıya sarılmak. O günü özlemle bekliyoruz.

2020-05-17T00:56:13+03:00